Veelgestelde vragen | FAQ

Wij snappen dat je misschien nog vragen hebt. Uiteraard kun je die stellen per telefoon of op de contactpagina. Op enkele van de meest gestelde vragen geven wij hier al antwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je ook een vraag stellen via het contactformulier. Stuur ons een bericht en wij geven zo snel mogelijk een reactie. 

 

» Vragen over materialen en kwaliteit

 

Van welk hout maken jullie de speelhuisjes en meubels?
Hiphut gebruikt douglas-lariks hout. Dat heeft een natuurlijke uitstraling en gaat jarenlang mee. Ons hout is onbehandeld en bevat dus geen giftige stoffen.

 

Is het hout dat jullie gebruiken overal helemaal glad?
Nee, wij gebruiken onbehandeld hout. Dat is niet helemaal splintervrij. Net als hout in de natuur dus. Alle delen die de kinderen moeten aanraken, zoals de bar, deur, schuren wij uiteraard!

 

Zijn de speelhuisjes gecertificeerd?

Bij het maken van de speelhuisjes houden we zoveel mogelijk rekening met de Europese norm voor particuliere speeltoestellen (EN 71-8), maar onze producten voldoen daar niet volledig aan en zijn dus niet EN 71-8 gecertificeerd.

 

Hoe lang gaat een speelhuisje mee?

De levensduur is afhankelijk van waar de constructie staat. Is de plek zonnig en kan het geheel voldoende ventileren of is de plek volop in de schaduw en is de grond voortdurend vochtig? De levensduur is hiervan afhankelijk, maar je kunt uitgaan van 10 tot 20 jaar.

 

Moet ik een speelhuisje onderhouden?

Om jarenlang heerlijk te kunnen spelen is het fijn dat je bladeren, takken en aarde/zand op en in de boomhut / het speelhuis verwijdert. Dat voorkomt dat vocht zich ophoopt en er groene aanslag op het hout komt en het oppervlak glad wordt.

Heb je wel last van groene aanslag dan kun je deze het beste besproeien met antigroen-aanslag middelen.

 

Zijn de speelhuisjes geschikt voor scholen of speeltuinen?

Nee, onze speelhuisjes voldoen niet aan de Europese norm EN-1176 voor professionele speeltoestellen. Zij zijn dus ook niet geschikt voor en worden niet verkocht aan openbare speelplaatsen, kinderdagverblijven, scholen, etc.

 

» Vragen over bestellen en bestellingen

 

Hoe plaats ik een bestelling?

Op onze website kun je een prode op 'Afrekenen'. Je gaat nu de bestelling plaatsen en afrekenen. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je per e-mail een ontvangstbevestiging en informatie over de verzending van je bestelling.

 

Heb je hulp nodig bij het bestellen?

We helpen je graag bij het plaatsen van je bestelling. Neem hiervoor contact met ons op via de contactpagina.

 
Je bestelling annuleren of wijzigen

Heb je een bestelling geplaatst maar wil je toch annuleren of wijzigen? Neem dan even contact met ons op. Vergeet niet jouw ordernummer te vermelden. 

 

Je bestelling volgen
Na het plaatsen van een bestelling ontvang je een e-mail met een bevestiging. Voor kleinere pakketten ontvang je een Track&Trace code waarmee je het pakket kunt volgen. Speelhuisjes en grote pakketten leveren wij met onze eigen bezorgdienst, wij geven een indicatie van de verwachte leverdatum en nemen contact met je op zodra het product gereed staat om op transport te gaan.  

 

 » Vragen over betalingen

 

iDeal 

Door te kiezen voor iDeal kan je zonder extra kosten direct online betalen. iDeal is beschikbaar als je internetbankiert bij de meeste Nederlandse banken. iDeal is een veilige en snelle betaalmethode. Doordat wij direct van de bank een terugmelding krijgen van jouw betaling, kunnen wij je bestelling direct in behandeling nemen.  

 

» Vragen over verzending en levertijden 

 

Bezorging via onze partner PostNL 

Het pakket, jouw bestelling, laten wij bezorgen door PostNL. Na plaatsing van je bestelling ontvang je per mail een link naar de orderbevestiging. Wanneer de bestelling is ingepakt en klaar voor verzending, ontvang je nog een bericht met een link van PostNL met de Track & Trace code. 

Wanneer een pakket niet bij je afgeleverd kan worden omdat je niet thuis bent, wordt er in principe een briefje in de brievenbus achtergelaten met een “niet-thuis-code” waarmee je op dezelfde werkdag een nieuwe afleverafspraak kan inplannen via de Track & Trace. Speelhuisjes en grote pakketten leveren wij met onze eigen bezorgdienst, wij geven een indicatie van de verwachte leverdatum en nemen contact met je op zodra het product gereed staat om op transport te gaan. 

 

Afhalen 
Wanneer je jouw bestelling bij ons wilt afhalen ontvang je van ons een bericht wanneer je bestelling gereed is. Wij nemen dan zelf contact met jou op om een geschikt moment voor afhalen af te stemmen.   

 

» Vragen over retourneren en ruilen

 

Hoe lang kan ik retourneren?

Wij bieden de mogelijkheid om producten binnen 30 dagen te retourneren. De producten dienen wel in ongebruikte / onbeschadigde staat te zijn. Het product moet deugdelijk worden verpakt en worden verzonden. Speelhuisjes zijn hierbij een uitzondering omdat deze op maat zijn gemaakt.

 

Hoe kan ik een artikel retourneren?

Wanneer je een artikel wilt retourneren kun je hiervoor contact met ons opnemen. We bespreken dan samen de mogelijkheden van retourneren. 

 

» Vragen over reparatie, garantie en klachten

 

Garantietermijn

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.. Uiteraard bieden wij de wettelijke garantie op onze producten. Dat wil zeggen dat je recht hebt op een product van goede kwaliteit. De garantietermijn die wij bieden is 2 jaar en geldt enkel voor de eerste eigenaar van het product. 

 

Hoe vraag je garantie aan?

Wanneer er iets niet in orde is met je artikel willen we dit natuurlijk zo goed en snel mogelijk afhandelen. Stuur ons een bericht via het contactformulier onder vermelding van je ordernummer en dan helpen we je verder. 

 

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@hiphut.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.