Retourneren

 

Retourneren

Ben je toch niet tevreden over je product? Dat is vervelend, maar gelukkig kunnen we er altijd iets aan doen. Voor al je aankopen bij hiphut (uitgezonderd maatwerkproducten en producten die speciaal voor jou zijn behandeld of geschilderd) geldt namelijk een bedenktermijn van 14 dagen na levering.

Binnen deze periode kunnen bestelde producten retour gezonden worden. Voorwaarde hierbij is dat de producten compleet, onbeschadigd en indien mogelijk in originele verpakking geretourneerd worden. De kosten voor de retourzending zijn voor rekening van de consument. Een niet of onvoldoende gefrankeerd pakket wordt niet aangenomen of als niet aangenomen beschouwd. Je krijgt van ons het totaalbedrag excl. de vooraf aan ons betaalde verzendkosten teruggestort.

Let op: Maatwerk producten en producten die speciaal voor jou geïmpregneerd of behandeld worden kunnen niet geretourneerd worden. Voor alle details over het herroepingsrecht verwijzen we naar paragraaf 6 in de algemene voorwaarden.

 

Hoe te retourneren:

  1. Laat ons binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling weten dat je het product wilt retourneren. Zet in de email je ordernummer, naam en adresgegevens. Na ontvangst van je melding ontvang je van ons altijd een bevestiging. Graag horen we natuurlijk ook waarom je de bestelling wilt retourneren, maar dit is niet verplicht. Na ontvangst van de melding heb je nog eens 14 dagen de tijd om het product retour te zenden naar Hiphut. Je kunt ook het modelformulier voor herroeping gebruiken.
  2. Vervolgens krijg je van ons een instructie over hoe de bestelling retour gezonden kan worden. Het retouradres is: Amersfoortsestraat 19, 3772CE, Barneveld. De kosten van de retourzending zijn voor rekening van de consument.
  3. Zo snel mogelijk na ontvangst van de geretourneerde bestelling in ons magazijn wordt gecontroleerd of het product nog in nieuwstaat is en vrij is van schade of gebruikssporen.
  4. Het volledige aankoopbedrag (inclusief verzendkosten voor de heenzending) wordt bij een retourprocedure altijd zo snel als mogelijk teruggeboekt door Hiphut. De uiterlijke termijn voor het terugboeken is nooit langer dan 14 dagen vanaf het moment dat het aangekochte product retour is ontvangen in ons magazijn of wanneer kan worden aangetoond dat het aangekochte product retour is gezonden.
Als klant heb je het recht om het ontvangen product na ontvangst te beoordelen. Indien tijdens dit beoordelen zichtbare schade of gebruikssporen aan het product ontstaan (bijvoorbeeld door monteren / demonteren) die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen, is de klant voor deze waardevermindering aansprakelijk. (Met andere woorden: voor eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een andere manier hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen we je aansprakelijk stellen.)