Duurzaamheid en onderhoud

 

Duurzame materialen

Bij hiphut weten we dat je geeft om de wereld waarin je kindje opgroeit. Daarom gebruiken we alleen materialen die op duurzame wijze gefabriceerd zijn. Wij werken niet met geïmpregneerd hout maar met douglas; hout dat van nature bestand is tegen weersinvloeden en vocht. Douglashout valt in duurzaamheidsklasse 3. Deze hoge duurzaamheid heeft het te danken aan het hoge percentage kernhout dat gevormd wordt. Het kernhout bevat hars dat zich naar verloop van tijd verhardt. Dit betekent dat het een duurzame houtsoort is die 10 tot 15 jaar mee kan gaan in onbehandelde staat. Er komen dan dus ook geen giftige stoffen aan te pas. Veilig voor je kleintje dus!

Daarnaast maakt hiphut gebruik van aluminium trapezium dakplaten. Deze zijn voorzien van een metaalcoating die eruit ziet als zink, maar die effectiever en langduriger beschermt tegen slijtage. Dit verlaagt niet alleen het gewicht van de dakplaten maar doordat er minder zink gebruikt wordt draagt het ook bij aan een verantwoorde omgang met grondstoffen. 

Onderhoud speelhuisjes en meubels 

Douglas hout heeft in beginsel een warme uitstraling. Onbehandeld vergrijst het hout na verloop van tijd wanneer het bloot gesteld wordt aan wind, zon en neerslag. Het voorkomen van deze vergrijzing is niet noodzakelijk, het doet niet af aan de kwaliteit van het hout. Omdat het van nature niet behandeld hoeft te worden, kun je dus zelf de keuze maken om het hout op natuurlijke wijze te laten verouderen of te behandelen. Wij vinden de grijze uitstraling van het hout prachtig.

De aluminium trapezium dakplaten vereisen evenmin onderhoud, maar mogen natuurlijk best een keertje afgenomen worden met een doekje.